Az Aquatest GH-KH-t a víz általános (GH) és karbonát (KH) keménységének meghatározására használják 1 fokos német (° n) pontossággal. A meghatározás módszere mindkét vizsgálatban azt jelenti, hogy a reagens (a cseppek pontos számával) hozzáadódik az adagolt víz mintájához. A reakció végét a mellékelt szabványban megadott színváltozás jelzi. A GH és KH reagensek térfogata kb.
Összetétel összetétele:
- 2 üveg reagens
színes minta
- cső
- fecskendő
- utasítások
Miért kell mérni a víz keménységét?
Az általános keménység a víz kalcium- és magnézium-tartalma. Ezek jelentős hatással vannak a szervezetek élettartamára, beleértve a sejtmembrán permeabilitását, az ozmotikus nyomást, a biokémiai átalakulásokat. A karbonát keménysége (lúgosság) a savasság és a pH-stabilizáció mértéke. A lúgosságot elsősorban a kalcium és a magnézium-hidrogén-karbonátok jelenléte és bizonyos vizekben nátrium- és kálium-karbonátok és bikarbonátok jelenléte okozza.
Eljárás GH:
Adja hozzá a GH reagenst az előkészített injekciós üveghez GH: A víz keménységét akkor adjuk hozzá, ha a palackban mért víz sötétzöld, a hozzáadott reagens cseppecskék száma a keménység keménységét adja a német keménységi fokozatban. ha a víz 5 cseppre változik, akkor a víz GH-je német szinten 5 GH.
meghatározás
Régebbi egység a víz keménységének mérésére.
Víz keménység osztályok:
nagyon puha = 0-4 ° m.
puha = 4-8 ° m.
Közepes keménység: 8-15 °.
kemény = 15 ° m felett.
KH eljárás:
Adjunk hozzá 5 ml mért vizet az elkészített injekciós üveghez, adjunk hozzá KH reagens cseppet: a víz teljes keménysége akkor lesz, amikor a palackban mért víz sárga színűre változik, a hozzáadott reagens cseppek száma a KH eredménye. 5 cseppben megváltoztatod a vizet sárgare, így a KH 5 KH.
Nincs hozzászólás
Nincs hozzászólás
Új hozzászólás